Φεβρουαρίου 02, 2018

CDC - ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC / USA) παραιτήθηκε (το ορθότερο εξωθήθηκε σε παραίτηση) από τη θέση της σε λιγότερο από 7 μήνες αφότου είχε διορισθεί εκεί. 

Ο λόγος; Περίεργες οικονομικές σχέσεις,  μη αρμόζουσες με τη δημόσια θέση που είχε. Μεταξύ αυτών μετοχές σε μεγάλες εταιρείες καπνού, σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και σε εταιρείες παραγωγής junk foods. 

Με δεδομένο ότι το CDC βγάζει συνεχώς οδηγίες που αφορούν τη δημόσια υγεία, το κάπνισμα, τα εμβόλια, τα φάρμακα κλπ, ήταν φανερό ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν θα μπορούσε να ασκήσει ανεπηρέαστα τη δουλειά της. 

Healio 31/01/2018


Άραγε θα γινόταν κάτι ανάλογο σε οποιαδήποτε θέση εν Ελλάδι; Τόσα ακούμε, τόσα γίνονται, παραιτήσεις ποτέ, πουθενά και για τίποτε.
Η ουσία είναι ότι φθάνουμε στο σημείο να μην μπορούμε να εμπιστευθούμε πλέον. Μετά εκείνο το φιάσκο της πανδημικής γρίπης όπου ακούστηκαν τόσα για σχέσεις δημοσίων φορέων με φαρμακευτικές εταιρείες, στη συνέχεια με διάφορες κατευθυντήριες οδηγίες, τώρα με αυτό, άλλες φορές με τα δικαστήρια για λάθος φάρμακα όπου τα ποσά αποζημίωσης είναι τεράστια, τι να πούμε; Πως να πιστέψουμε ότι πρέπει όλοι να παίρνουμε στατίνες, ασπιρίνες, αντιϋπερτασικά, μαγνήσιο, βιταμίνη D και ότι άλλο του κατέβει στο νού στον κάθε ερευνητή που χρηματοδοτείται αδρά (από που και γιατί);  Αν διαβάσει κανείς αυτές τις μέρες αμερικάνικες εφημερίδες θα δει τι γράφουν για το θέμα του CDC. Το πως προμοτάρει φάρμακα και εμβόλια, πως αποκρύπτει ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και εμβολίων, πως βγάζει οδηγίες για διατροφή, δίαιτες κλπ., καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. 

Ποιον πρέπει να πιστέψουμε; Τους μεν ή τους δε; Και ο πλανήτης προσβλέπει στο "αμερόληπτο" CDC για να κινηθεί ανάλογα !  



Δεν υπάρχουν σχόλια: