Δεκεμβρίου 11, 2017

ΠΑΦΟΣ


Βρέθηκα ξανά για λίγο (για ένα συνέδριο) στην όμορφη Πάφο, μια πόλη με ραγδαία εξέλιξη, με υψηλά ποσοστά τουρισμού και με την παραδοσιακή φιλοξενία των Κυπρίων.
  
Από τη θέση αυτή θα ήθελα να δώσω και δημοσίως συγχαρητήρια στους οργανωτές του ιατρικού συνεδρίου. Τόσο για την οργάνωση όσο και για το επίπεδο των ομιλιών. Πραγματικά υψηλό επίπεδο, που σου κέντριζε το ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις  έστω κι αν οι ομιλίες ήταν άλλων ειδικοτήτων.

Σημαντικό επίσης ήταν το ότι υπήρχε διαθέσιμος χρόνος για συζήτηση. Αυτό λείπει από τα περισσότερα συνέδρια. Οι οργανωτές συνήθως τα «μπουκώνουν» με ομιλητές, οι ακροατές ακούν τη δεδομένη ομιλία και ο προεδρεύων λέει «χρόνος για μία ή δύο ερωτήσεις». Ε, αυτό είναι λάθος. Άμα είναι να ακούσουμε την ανάγνωση ακόμη ενός μαθήματος, καθόμαστε και στο σπίτι μας και το διαβάζουμε από το βιβλίο. Οι ομιλίες πρέπει να αναπνέουν. Και η αναπνοή τους είναι η συζήτηση. Εξάλλου εκεί φαίνεται η γνώση και ικανότητα ενός ομιλητή. Στη συζήτηση. Όχι στην αποστήθιση. Οι φίλοι Κύπριοι το αντελήφθησαν και το εφάρμοσαν. Με άριστο αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: