Φεβρουαρίου 02, 2016

ZIKA VIRUS - ΕΚ ΝΕΟΥ

ΠΟΥ: Παγκόσμια απειλή για την υγεία ο ιός Ζίκα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η εκρηκτική εξάπλωση του ιού Ζίκα στην Αμερική αποτελεί ένα «έκτακτο γεγονός» που αξίζει να δηλωθεί ως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως.
Ο οργανισμός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων τη Δευτέρα για να αξιολογήσει το ξέσπασμα αφότου παρατηρήθηκε μία ύποπτη συσχέτιση ανάμεσα στην εμφάνιση του ιού Ζίκα στη Βραζιλία πέρυσι και μια αύξηση του αριθμού τω1ν βρεφών που γεννιούνται με ασυνήθιστα μικρά κεφάλια.
Παρά το γεγονός ότι η Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ Δρ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι δεν υπάρχει οριστική απόδειξη ότι ο ιός Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ευθύνεται για τις γενετικές ανωμαλίες, αναγνώρισε ότι «το επίπεδο συναγερμού είναι εξαιρετικά υψηλό».
Η τελευταία φορά που «σήμανε συναγερμός» για την δημόσια υγεία παγκοσμίως ήταν το 2014 με το ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.
Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι μέχρι και 4 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να προσβληθούν από τον ιό Ζίκα στην Αμερική στην Αμερική τον επόμενο χρόνο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01-02-16

----------------------------------------------

Προσέξτε κάτι. Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μια απλή και ακίνδυνη (πλην εγκύων) λοίμωξη. Όπου η σχέση του ιού με τις ανωμαλίες είναι ακόμη ύποπτη. Και όπου η διευθύντρια του ΠΟΥ λέει ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις. Και παρομοιάζει τον ιό με αυτόν του Ebola. Με τις χιλιάδες θανάτους. Ενώ εδώ δεν υπάρχει θνητότητα. Στον Ebola o ΠΟΥ κινήθηκε απελπιστικά αργά. Εδώ κινείται απελπιστικά γρήγορα.

Κάτι μου θυμίζει αυτό. "Πανδημική" γρίπη. Μήπως έχουν στα σκαριά κανένα εμβόλιο ή κανένα φάρμακο; Και θα αρχίσουν οι γνωστοί φορείς και οι γνωστοί γνώστες των πάντων να απειλούν με το χατζάρι της αποκάλυψης;

Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: