Ιουλίου 16, 2015

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολλές φορές έχω πεί ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα ξεκινά από τους γιατρούς και δυστυχώς συντηρείται από τους γιατρούς. Άκουσα πολλές διαμαρτυρίες για το θέμα αυτό. Όμως γιατί; Η ιστορία αλλά και η πρόσφατη καθημερινότητα αυτό δείχνει.

Γιατροί ήσαν αυτοί που αντέκρουσαν τον Jenner. Γιατροί ήσαν αυτοί που δημιούργησαν το θέμα με το MMR. Γιατροί κι αυτοί που αρνιόντουσαν το κοκκυτικό εμβόλιο. Γιατροί (και δη σχετιζόμενοι με το θέμα) επετέθηκαν στο HPV εμβόλιο, κλπ κλπ.

Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν οι πιστεύοντες ότι είναι υπερασπιστές των εμβολίων. Ίσως είναι αυτοί που ωθούν περισσότερο με τις ενέργειες τους το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Ποτέ δεν κατάλαβαν ότι η αλήθεια δεν πρόδωσε κανέναν. Η απόκρυψη όμως της αλήθειας δεν ωφέλησε
τελικά ούτε τον γιατρό ούτε το προϊόν για το οποίο ομιλεί και γράφει. Ωφελεί μόνον τους αντιεμβολιαστές. Και τους δίνει επιχειρήματα.

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και άγια με τα εμβόλια. Δεν μπορείς να αποκρύπτεις τις ανεπιθύμητες ενέργειες ή να τις αρνείσαι. Πιο ορθό είναι να τις αποδομείς με επιστημονικό τρόπο και όχι να τις σκεπάζεις.

Δεν μπορείς να γράφεις ότι με μια δόση εμβολίου σώζεται κάποιος ισοβίως. Και καλά να το γράφει ο περιφερειακός παιδίατρος. Να το υποστηρίζει όμως και ο πανεπιστημιακός δάσκαλος! Αυτό δείχνει ή άγνοια ή εσκεμμένη διαφήμιση. Πως να μην απομακρυνθείς μετά από το εμβόλιο;

Δεν μπορείς να αρνείσαι νευρολογικές διαταραχές όταν υπάρχουν πάμπολλες μελέτες που συνδέουν το x εμβόλιο με τις  x διαταραχές. Επίσης εσκεμμένη συγκάλυψη.

Δεν μπορείς να μάχεσαι υπέρ εμβολίου αποδεδειγμένα αναποτελεσματικού τη χρονιά που πέρασε και να αναγγέλεις κάθε μέρα πόσοι μη εμβολιασθέντες κατέληξαν.  

Και όσοι γιατροί ακούν τα παραπάνω διερωτώνται συνεχώς: που είναι η αλήθεια και που το ψέμα; Ο μη γιατρός όμως θα ταχθεί άμεσα με την ένοια ότι είναι ψέματα όσα λένε οι γιατροί για τα εμβόλια. Και φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Από τους γιατρούς κκ συνάδελφοι. Ας το δεχθούμε επιτέλους.

Και μέσα στον κακό χαμό που πλήττει τη χώρα μας ήρθε ξανά στο προσκήνιο το ΚΕΕΛΠΝΟ με ενέργειες που υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη.  "Κέντρο διαφθοράς" είχε αποκλειθεί παλαιότερα από κάποιον υπουργό. Σήμερα ακούγονται τέρατα και σημεία. Εξωφρενικά χρηματικά ποσά που διένειμε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους για διαφημιστικές εκστρατείες εμβολίων. Με κάποιους να λένε ότι έτσι υποχρεωνόντουσαν οι δημοσιογράφοι να υποστηρίζουν σε εκπομπές την άλφα ή βήτα πολιτική παράταξη. Την ώρα που η Ελλάδα βούλιαζε, τα εκατομμύρια χόρευαν.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν τελικά είναι σωστά όλα αυτά. Γνωρίζουμε όμως τις εκστρατείες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ολοσέλιδες καταχωρίσεις για εμβόλια σε έντυπα,  σε εφημερίδες και περιοδικά. Καταιγιστικές διαφημίσεις υπέρ άλλου εμβολίου με ελάχιστη αποτελεσματικότητα. Να πάμε όλοι να εμβολιασθούμε. Δεν χρειαζόταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη για να καταλάβουν οι γιατροί αλλά και ο κόσμος όλος ότι πίσω από αυτά κάτι κρυβόταν. Και φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Ο κόσμος φταίει κκ συνάδελφοι ή οι γιατροί για το αντιεμβολιαστικό μένος;

Τι δουλειά είχε το ΚΕΕΛΠΝΟ να διαφημίζει εμβόλια που είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, άρα ουσιαστικά υποχρεωτικά; Για πατάτες και φασόλια μιλούσαν οι διαφημίσεις; Για εμβόλια μιλούσαν. Για σοβαρότατα φαρμακευτικά προϊόντα.

Και τώρα μαθαίνουμε ότι αυτό μπορεί να ήταν ξέπλυμα χρημάτων ή διοχέτευση χρημάτων. Και όλοι αναρωτιόμαστε: μόνον οι δημοσιογράφοι πληρωνόντουσαν; Ή μήπως και οι γιατροί που αρθρογραφούσαν ή δίναν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ έπαιρναν κι αυτοί το κάτι τι;  Προσπαθώντας να πείσουν τον λαό για το αληθοφανές των λεγομένων τους;

Ας δούμε πιο ορθά το θέμα των εμβολίων κκ συνάδελφοι. Μόνον όταν παραθέτει κανείς σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα είτε υπέρ είτε κατά ενός προϊόντος μπορεί να βοηθήσει το προϊόν αυτό και να αντικρούσει τους αντιεμβολιαστές. Μόνον με την παράθεση σοβαρών δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο και δη εμφανώς διαφημιστικό, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: