Οκτωβρίου 12, 2014

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Μετά το άναρχο γεγονός που έγινε με το εμβόλιο Meningitec και την απόσυρση των παρτίδων,  αναρωτιέμαι γιατί δεν παρενέβη η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία (ΕΠΕ). Να δώσει μια οδηγία, να στείλει ένα μαιλ κατατοπιστικό σε όλους τους παιδιάτρους.

Άφαντος και ο ΕΟΦ, αλλά από αυτόν τον οργανισμό δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Μόνο απαγορευτικές εγκυκλίους ξέρει να κοινοποιεί. Mε ζέοντα θέματα ούτε ασχολείται. Δεν θα ξεχάσω δυο αναφορές που έγιναν από παιδιάτρους για σοβαρότατα θέματα και ουδέποτε απαντήθηκαν. Δυστυχώς αυτός είναι ο ΕΟΦ. Και δυστυχώς έχει την ισχύ να επιβάλει παράλογες αποφάσεις κι έχει την ιδιότητα να μην έρχεται ρήξη με τις εταιρείες. Γιατί άραγε;

Ας  επανέλθουμε στην ΕΠΕ. Ελαχιστότατες οι παρεμβάσεις της σε ό,τι αφορά το σύνολο των παιδιάτρων. Τουλάχιστον ας βγάλει τώρα μια ανακοίνωση.Να γνωρίζουν  οι παιδίατροι τι συμβαίνει και πως πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος απουσιάζει εκτός Ελλάδος. Μα μια Εταιρεία δεν εκφράζεται μόνον από τον πρόεδρο της. Υπάρχουν τόσα άλλα μέλη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: