Ιουνίου 30, 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Μια είδηση στις εφημερίδες σύμφωνα με την οποία ο εισαγγελέας αρχίζει έρευνα για την περίφημη "πανδημία γρίπης" και τις εξωφρενικές παραγγελίες εμβολιων και φαρμάκων από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο (αν θυμάστε ήταν αυτός που δολοφόνησε την υγεία - στη συνέχεια ήρθε ο Λοβέρδος και την έθαψε), μου θύμισε την εποχή εκείνη του πανικού, των επιτροπών, των συνεχών δηλώσεων, αντιφατικών συνήθως, τον φόβο να πλανάται, και τους κρατούντες να αγοράζουν για να προλάβουν (;;).

Τότε ήμουν απο τους λίγους που φώναζαν κατά του γενικού εμβολιασμού, κατά της στρατηγικής εμβολιασμού, κατά της υποτιθέμενης πανδημίας. Δημοσίως (αν ανατρεξετε στο blog τη χρονιά 2009 θα τα δείτε). Το τι άκουσα, δεν λέγεται. Οι επιστήμονες έλεγαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τις δημόσιες αρχές. Χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς συζήτηση. Και πολλοί συντηρούσαν το θέμα για να υπάρχουν οι επιτροπές με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όταν όμως ήρθαν οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η ναρκοληψία όλοι εξαφανίστηκαν.

Όμως και τώρα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν το εμβόλιο της γρίπης και δη σε υγιή παιδιά. Όταν η αποτελεσματικότητα του είναι σε εξαιρετικά χαμηλά για εμβόλιο επίπεδα. Ειδικά μάλιστα στους ηλικιωμένους όπου χρειάζεται περισσότερο.

Αναρωτιέμαι, στην Ελλάδα δεν έπαθε κανείς ναρκοληψία; Τόσο άτρωτοι είμαστε; Μήπως έπαθε κανείς σκλήρυνση κατά πλάκας από άλλο εμβόλιο; Μόνον στην αλλοδαπή συμβαίνουν αυτά. Εδώ; Ανακοινώνονται πουθενά; Ερευνώνται;

Και κάτι ακόμη. Γιατι άργησε τόσο πολύ ο δικαστικός έλεγχος; Αν δεν προκύψει κάτι, έχει καλώς. Αν όμως προκύψει; Θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος; Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και συγχρόνως εν ενεργεία υπουργός;


Δεν υπάρχουν σχόλια: