Ιουνίου 14, 2013

ΕΟΦ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Και ξαφνικά ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) αποφάσισε να γίνει ο φύλακας άγγελος της ηθικής των γιατρών και των εταιρειών, ή αν το δούμε ανάποδα ο στρατονόμος, ο σερίφης που θα ελέγχει τη νομιμότητα γιατρών, εταιρειών, πρακτορείων, συνεδρίων κλπ.

Τώρα τι δουλειά έχει ένας οργανισμός που ελέγχει την ποιότητα των φαρμάκων, να ελέγχει και μένα αν παρακολουθώ το συνέδριο, αυτό δεν το κατάλαβα. Εκτός κι αν το γράφει το καταστατικό του.

Προσωπικό συμβάν: ημερίδα μισής μέρας. Δωρεάν εγγραφή. Πάω για την αίθουσα, μου λένε το καρτελάκι. Το δείχνω και πάνε να το χτυπήσουνε με το μηχανάκι. Τους λέω ότι δεν θέλω πιστοποιητικό και δεν θέλω να με τσεκάρουν πόση ώρα παρακολουθώ. Δεν μπαίνεις μέσα μου λένε. Εντολή του ΕΟΦ.

Μάλιστα. Στας διαταγάς σας κ. πρόεδρε του ΕΟΦ!!.

Πρέπει να διαβάσετε και τις οδηγίες για το Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο για να καταλάβετε πως από την ασυδοσία πάμε στη γραφικότητα. Διότι είναι γραφικό να πηγαίνω εγώ με το ένα λεωφορείο και η σύζυγος μου με το άλλο. Ποιος προστατεύεται από αυτό το μέτρο; Ποιος κερδίζει; Που αναζητά κανείς την ηθική του μέτρου;  Το άλλο; Ο γιατρός στo πολυτελές εστιατόριο που πληρώνει η εταιρεία.  Η σύζυγος στο διπλανό ταχυφαγείο!.

Αν θέλει κάποιος να προστατεύσει και τους γιατρούς και τις εταιρείες αλά και το κράτος από την αλόγιστη σπατάλη των συνεδρίων (για την οποία θα  μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο ολόκληρο), μία  είναι η λύση: να βγει μια νομοθετική ρύθμιση που να λέει:

"Απαγορεύεται στις φαρμακευτικές εταιρείες να συμμετέχουν οικονομικά σε ιατρικά συνέδρια καθώς και σε οποιεσδήποτε μετακινήσεις και διαμονές ιατρών". 

Τότε να δούμε ποιος και γιατί θα έκαμνε ένα συνέδριο και πόσοι και γιατί θα το παρακολουθούσαν.

Όλα τα άλλα είναι εμβαλωματικές λύσεις.

Τολμάτε κ. Πρόεδρε ή κ. Υπουργέ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: