Νοεμβρίου 14, 2008

ΔΕΗ - ΕΣΥ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Άκουσα σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο την εξής είδηση: « Ο διοικητής της ΔΕΗ υπέγραψε στις 27-10-2008 (μέρες που κατέρρεαν τα χρηματιστήρια διεθνώς και οι οικονομίες άρχισαν να βογκάνε) απόφαση με την οποία κάποια διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης θα παίρνουν επίδομα 800 ευρώ, το οποίο μάλιστα δεν θα κόβεται όταν είναι σε άδεια ή όταν έχουν ασθένεια».

Και ένοιωσα σαν ….. Να μην πω. Γιατί; Γιατί στο περιβόητο ΕΣΥ, ο διευθυντής παίρνει ένα μισθό 2000 ευρώ και ένα επίδομα ευθύνης 600 ευρώ (γιατί δεν του επιτρέπουν εφημερίες). Ωστόσο, όταν ο διευθυντής έχει άδεια κανονική ή εκπαιδευτική ή αναρρωτική, το επίδομα αυτό κόβεται. Ανεξάρτητα αν ο διευθυντής βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με το νοσοκομείο, ανεξάρτητα αν ενημερώνεται συνεχώς ακόμη κα στην αλλοδαπή όπου μπορεί να βρίσκεται. Και ας πούμε ότι καλώς το κόβουν. Δεν θα έπρεπε να το δίνουν στον αντικαταστάτη του; Φυσικά και δεν το δίνουν. Στη ΔΕΗ όμως το δίνουν. Έστω και αν ο διευθυντής λιάζεται στο Μπαλί και φυσικά δεν έχει πίσω του αρρώστους για να ενδιαφερθεί.

Αυτό είναι το κράτος. Και είναι ντροπή αυτό το κράτος. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Όποιος και αν κυβερνά το ίδιο θα κάνει.

Προσπαθούν να περικόψουν από παντού. Για να τα δίνουν στα χαϊδεμένα παιδιά. Με μισθούς άνω των 10000 και 20000 ευρώ ή ακόμη και 50000 ευρώ. Τον μήνα. Και που ζητάνε bonus της τάξεως των 400000 ευρώ. Όταν έχουν βουλιάξει τις επιχειρήσεις.

Και να μη δίνουν στους γιατρούς ούτε τις ελάχιστες εφημερίες ασφαλείας. Που οι μισθοί τους απέχουν πόρρω από τα συμφωνηθέντα με το αρχικό νομοσχέδιο προ εικοσαετίας. Το οποίο δεν σεβάστηκε κανείς, ούτε πράσινος, ούτε γαλάζιος, ούτε κόκκινος.

Τι να πεις όμως. Οι παλιοί λέγανε: Σκάσε και κολύμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: