Ιουλίου 27, 2008

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ακούστε δηλώσεις ηγετικών στελεχών τραπεζών για την οικονομική κρίση (εφημερίδες Σαββατοκύριακου):

"Όλοι πρέπει να επωμιστούμε το κόστος της οικονομικής κρίσης"

"Πρέπει να περικόψουμε τις μικρές μας σπατάλες"

Δεν είναι για γέλια; Σε ποιους απευθύνονται άραγε οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι αυτοί κύριοι; Έως και 50.000 ευρώ μπορεί να φθάνουν οι αμοιβές τους. ΜΗΝΙΑΙΩΣ.

Μήπως οι οικονομίες θα πρέπει να αρχίσουν από αυτούς; Από τους μισθούς τους; Γιατί ο μέσος Έλληνας από που να κόψει; Και τι να κόψει; Όσο για τις μικρές σπατάλες, άλλες φυσικά είναι αυτές οι σπατάλες για έναν που τα έσοδα του είναι 12.000 ευρώ (ή έστω 24.000) το ΧΡΟΝΟ και άλλες για έναν που τα έσοδα του είναι 24.000 ευρώ τον ΜΗΝΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που μας λένε ότι «Πρέπει να περικόψουμε τις μικρές μας σπατάλες» κάποιες ΠΑΕ κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί, κάποιοι επιχειρηματίες χρωστάνε δισεκατομμύρια Ε.
Κάποιοι δημοσιογράφοι που στη συνείδηση του κοινού εκπροσωπούν τον κόσμο πήραν ΝΟΜΙΜΗ «επιχορήγηση» , όχι δάνειο, αλλά επιχορήγηση 21 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για να αναβαθμίσουν την εφημερίδα τους.
Τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τους πληγέντες από το «Τσουνάμι» ήταν 3πλάσια από τα απαιτούμενα για την αποκατάσταση των ζημιών. Τα περισσότερα δεν έφτασαν εκεί, αφού οι «μη κυβερνητικές οργανώσεις» με την καλύτερη διαχείριση έχουν λειτουργικά έξοδα >35% των εσόδων.
Οι κατά καιρούς συνδικαλιστές «προστάτες» μας έχουν εξαργυρώσει τις διαμαρτυρίες τους με καλά αμοιβόμενα πόστα.
Η σύσσωμη επίθεση των δημοσιογράφων στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό υφέθηκε όταν η τελευταία αναίρεσε τη συγχώνευση του ταμείου τους.
Ενώ τα επιτόκια χορήγησης δανείων είναι περίπου 15,..%, τα επιτόκια κατάθεσης είναι <3%.
Ενώ απαιτείται περισσότερος κόπος και χρήμα για να σπουδάσει κάποιος, η εργασία του αμοίβεται κατά μέσο όρο με 700-1000 Ε αν μπορέσει να βρει δουλειά στο αντικείμενό του. Την ίδια ώρα επαγγέλματα των τεχνιτών που δεν απαιτούν σπουδές αμοίβονται μακράν πλουσιοπάροχα και μαύρα.
Όλα είναι μια παρωδία..
Δεν υπάρχει πάτος..

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Πολύ ορθά.