Μαρτίου 29, 2007

ΕΜΒΟΛΙΟ HPV ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ (ΗΠΑ)

Η Πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ είναι η πρώτη Πολιτεία της χώρας αυτής που με απόφαση του Κυβερνήτη της ζητά βεβαίωση εμβολιασμού για HPV των κοριτσιών 11-12 χρόνων που πρόκειται να φοιτήσουν στην έκτη τάξη, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο 2008. Το εμβόλιο εγκρίθηκε από το FDA τον Ιούνιο του 2006 για θήλεα άτομα 9-26 ετών και το ACIP το συστήνει για όλα τα κορίτσια 11-12 χρόνων.
Η Πολιτεία του Τέξας διαθέτει το εμβόλιο στη συγκεκριμένη ηλικία, καθώς επίσης και σε ηλικίες 9-18 χρόνων σε άτομα ανασφάλιστα.
Οι γονείς μπορούν να αρνηθούν να εμβολιάσουν τα κορίτσια τους για λόγους συνειδήσεως μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Inf Dis Child, March 2007

Δεν με εντυπωσιάζει η απόφαση. Έτσι δρουν τα δομημένα κράτη. Εκείνο που δεν γνώριζα (ή πίστευα ότι γνώριζα), είναι η δυνατότητα ελευθερίας άρνησης του εμβολιασμού για συγκεκριμένους λόγους. Αν το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό από το πρόγραμμα εμβολιασμών, αυτό δικαιολογείται. Σε υποχρεωτικά όμως εμβόλια, είχα την πληροφόρηση από νομικούς, ότι η άρνηση εμβολιασμού οδηγούσε σε συνέπειες. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο, ευχαρίστως να μας το πληροφορήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: